Bønn og faste

Bønn og faste

Ole Hallesby åpner sin kjente klassiker "Fra Bønnens Verden" med ordene fra Åpenbaringsboken (Åp 3:20) "Se jeg står for døren og banker. Om noen hører min røst og åpner døren, da vil jeg gå inn til ham og holde nattverd med ham, og han med meg." 

Hallesby's ønske er å styrke de trette bedere. Bønnens resultat handler ikke om din kraft, vilje eller følelse for det som bes, men om du lukker opp døren når Jesus banker på, slipper du han inn der du kraftløs bærer din nød, og gir Jesus rom til å være den Han er. 

Bønn og faste uken er en invitasjon. Jesus står og banker. Åpne døren og la Han komme inn. 

Om Bønn og Faste: 

Moses lærer oss at  mennesket ikke lever av brød alene, men av hvert ord som går ut av Herrens munn (5. Mos 8:3), og Jakob sier at et rettferdig menneskes bønn har stor kraft og virkning (Jak 5:16).  

I Bibelen ser vi to veier inn til bønn og faste. Den ene er en spontan respons på noe som skjer, eller et behov som oppstår. Den andre er der bønn og faste er en naturlig rytme i livet. I begge tilfeller er det Jesus som banker og inviterer seg selv inn, og vi kan ha forventning til at bønn og faste gjør en forskjell i både den synlige og den usynlige verden.       

Bønn og faste er en måte å vise Gud at det er bare Han som kan fylle alle våre behov. Det er bare Han som kan gripe inn med sin makt og sin frelse. Ved at vi ydmyker oss og gir avkall på alle andre ting, viser vi at vi er totalt avhengige av Han.      

Arrangement:   

Fra mandag til fredag i uke 40  vil det være mulighet for å delta på bønnesamlinger i ungdomssalen på Saron.      

  • Kl 08:30 - 09:15 Lovsang og bønn     

  • Kl 11:30 - 12:00 Bønn  

Kveldsamlinger: 

  • Tirsdag 3. okt kl 20:00 - På Fotland bedehus ledet av Jess/Braut huskirken   

  • Torsdag 5. okt kl 20:00 - På Saron   

Du kan be hjemme, i huskirken og sammen med storfamilien. På nettsiden finner du en bønneressurs som er tredelt med ulike tema og bønner for morgen, lunsj og kveld. 

Fil 4:6 "Vær ikke bekymret for noe, men la i alle ting bønneemnene deres komme fram for Gud i påkallelse og bønn med takk."    

Powered by Cornerstone