GN weekend

GN weekend

1.-3.oktober reiste vi åtte forventningsfulle ledere sammen med 80 ungdommer til Liland. En helg fylt med aktiviteter, mat, møter og lite søvn. Noen av oss hadde tatt turen bort tidligere enn de andre for å gjøre klar middagen, og når ungdommene var på plass var det kun tre ledige stoler igjen på bygget, alle glass og tallerkner var i bruk, og de aller fleste sengene opptatt. Temaet for helgen var «Kjent av Ham,» og med så mange samlet på en plass ble jeg minnet om lignelsen om gjeteren som mangler en sau og forlater de nittini andre for å finne den ene(Luk 15, 4-7). Gud ser og kjenner hver enkelt ungdom som var med og ønsker å ha en relasjon med de.

Fredagskvelden talte Håvard om evangeliet og om at «...der synden blir stor, er nåden enda større!» (Rom. 5, 20). Et ganske nytt lovsangsteam var og med oss, og jeg må si jeg ble mektig imponert over samspillet og måten teamet ledet på, til tross for å kun ha hatt et par øvelser. Ble og imponert over ungdommene som la vekk mobilene og fulgte med på det som ble delt, var med i lovsangen og valgte å bli igjen selv etter at Håvard hadde sagt det var lov å gå. Man kunne merke de kom med en forventning til Gud, og ikke bare det sosiale som skjer på en weekend. Kvelden fortsatte med spill, kiosk og god drøs etter møtet.

Etter en god natts søvn (hvertfall for oss tre ledere som hadde en hytte for oss selv), var vi klare for en ny dag. Lørdagen starta med frokost og deretter møte hvor Lachie delte om Gud som far. Utover dagen ble det arrangert papirflykonkurranse, noe som slo godt an blant ungdommene. Aktivitetsrommet ble flittig brukt til bordtennis, ute ble det spilt fotball og volleyball, og stuen ble et samlingspunkt for de som ville spille spill og de som ville sitte å snakke.

Helgens høydepunkt, for min del, var uten tvil møtet på lørdagskvelden. Her hadde noen av ungdommene laget underholdning i form av dans og film som ble vist i starten av møtet. Tori delte om bønn og det å kjenne igjen Guds stemme, og lovsangsteamet ledet oss i lovsang både før og etter talen. Det var god respons fra ungdommene etter møtet, og kø til forbønn flere ganger. En ungdom tok også imot Jesus for første gang denne kvelden!

Tradisjonen tro ble det også i år arrangert Elgjakt på lørdagskvelden. Lederne og noen av de eldste ungdommene, fikk rollen som elg og ble jaktet på av jaktlag som ungdommene var delt inn i. Her er målet å sanke poeng ved å felle en elg (brystet i bakken) og deretter bære den med seg til basen. Her imponerte ungdommene! Tror nesten ikke det har blitt fanget så mange elg før på en weekend.

Søndag morgen talte Inger om å stole på Gud og finne fred hos han. Hun delte ærlig fra eget liv om situasjoner hvor hun hadde opplevd Guds fred i kaos og uvisshet. Det ble lagt opp til «åpen mikrofon» på slutten av møtet, og flere av ungdommene delte ting de hadde opplevd i helgen, om trosliv i hverdagen, og ellers det som lå de på hjertet. Man kunne virkelig merke at Gud gjorde mye denne helgen og jeg er takknemlig over å ha blitt kjent med ungdommene og for å ha fått lov å være med de denne helgen. Gud var sterkt til stede og gjorde mer enn vi kunne forventet. For en god gjeng med ungdommer, og for en god Gud vi har!

Janne Kvitvær

Powered by Cornerstone